• +48 575 600 240
  • Po - Pt 8:00 - 16:00

Klauzula informacyjna dla darczyńców

Klauzula informacyjna dla darczyńców

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz. Urz. UE z 4.5.2016 L119) (RODO) informuję, iż:

1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Salvus, ul. Gniewkowska 11, 85-182 Bydgoszcz z siedzibą w Bydgoszczy przy ul. Gniewkowskiej 11, tel. 575600240, e-mail:

2. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacją obowiązków wynikających
z prawnie uzasadnianego interesu Administratora, w związku z działalnością statutową fundacji na podstawie art. 6 ust 1 pkt lit. b, e RODO.

3. Pani/Pana dane osobowe mogą być udostępniane innym podmiotom: biuro rachunkowe, firma informatyczna.

4. Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej.

5. Podane dane nie będą profilowane ani poddawane procesom automatyzowanego podejmowania decyzji.

6. Pani/Pana dane osobowe do czasu upływu terminu przedawnienia potencjalnych roszczeń (zgodnie z kc).

7. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

8. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO.

9. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest wymogiem umożliwiającym wykonanie warunków umowy. Jest Pani/Pan zobowiązana/y do ich podania, a konsekwencją niepodania danych osobowych będzie brak możliwości realizacji postanowień umowy.

Biuro Fundacji Salvus

Fundacja „SALVUS

85-182 Bydgoszcz

ul. Gniewkowska 11

tel. 881 700 787

biuro(at)salvus.org.pl

www.salvus.org.pl

KRS: 0000451186

NIP: 967 135 66 16
REGON: 341395891
Nr konta w BGŻ BNP PARIBAS:
10 2030 0045 1110 0000 0427 4230

Our Partners

Quick Link

Search